Refugees Welcome
1234567
Gremo po vodo

Program podpore otrokom in lokalnim skupnostim

Postani podpornik/podpornica

Podpornik oziroma podpornica lahko postanete, če se odločite za plačevanje mesečne premije, ki za skupnosti iz afriških držav znašajo 25 evrov, za slovenske otroke pa 34 evrov. 

Program podpore izvajamo v afriških državah in Sloveniji,

V Afriki bomo s pomočjo tega prispevka poskrbeli za posamezne otroke, ki jim bomo plačali šolnino ali priskrbeli šolske potrebščine, po potrebi pa tudi zdravila, mize za učenje in oblačila, ki jih otroci, po mnenju našega lokalnega predstavnika in nas samih, nujno potrebujejo. Skupaj s prispevki drugih podpornikov, ostalih donatorjev ter delom prostovoljk in prostovoljcev bomo z vašimi prispevki omogočili tudi izgradnjo in delovanje knjižnic ter mladinskih informacijskih centrov, od katerih bo imela korist celotna skupnost.  

V Sloveniji skušamo s programom botrstva prispevati k izboljšanju osnovnih življenjskih pogojev otrok iz socialno ogroženih družin. Sredstva namenimo npr. za nakup šolskih potrebščin, plačilo letovanj, izobraževalnih tečajev ali drugih dobrin. 

V primeru, da se boste odločili za pomoč afriškim otrokom, boste trikrat letno prejeli glasilo, ki bo vsebovalo zanimive informacije o otrocih in skupnosti. Če se boste odločili za sponzoriranje slovenskega otroka, pa boste enkrat letno prejeli poročilo o svojem varovanju ali varovanki, opravljenem delu in tem, kako je bil porabljen denar.

Člani in članice društva si prizadevamo, da bi bili stroški administracije in logistike čim manjši, v letih od 2008 do 2015 so stroški administracije znašali v povprečju manj kot 20 odstotkov letno. 

Več odgovorov na vsa vprašanja, ki se vam porajajo, najdete v odgovorih na pogosto zastavljena vprašanja na naši spletni strani. V kolikor odgovora na vaše vprašanje niste našli, nam pišite na dado@humanitas.si

Če želite postati podpornik ali podpornica otroku v Sloveniji ali v kateri od afriških držav, izpolnite formular. Na vašo prijavo bomo odgovorili v najkrajšem možnem času. 

Kaj lahko narediš ti?

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ali kako drugače podprli naše delo.0,5 % dohodnine Finančna in materialna pomoč Članstvo v društvu

Nova destinacija:

Odgovornost