Refugees Welcome
123
En svet

Globalno učenje in Hiša svetov

Svetovne lutke

Svetovne lutke so projekt, ki ga je društvo Humanitas izvajalo v sodelovanju z Mednarodnim Afriškim forumom. Glavni cilj projekta je bil ljudem z migrantskim ozadjem, ki so že imeli nekaj izkušenj s področja gledališča, glasbe in/ali globalnega učenja, omogočiti, da so razvili svoje talente. Rezultat je polurna lutkovno-glasbena predstava Rešilni čoln, ki prikazuje posledice nepremišljenega poseganja človeka v naravo. 


Čeprav se je projekt uradno že zaključil, udeleženci nadaljujejo s svojim delom in se z Rešilnim čolnom predstavljajo na različnih festivalih po Sloveniji. Spremljajte aktualne novice in ne zamudite predstave v vašem kraju.


Projekt se je začel junija 2013, z usposabljanji pa smo pričeli novembra istega leta. Usposabljanja so potekala na treh nivojih, in sicer na področju globalnega učenja, lutkarstva in glasbe ter trženja kulturnih produktov. Udeleženci so pridobili tako teoretična kot praktična znanja, kar smo zagotovili z ustreznimi predavanji, strokovnimi delavnicami, možnostmi sodelovanja pri načrtovanju in izvajanju trženja, študijskim obiskom v tujini, hospitacijami na šolah in drugih ustanovah ter delovno prakso med lutkarji.

 


S Svetovnimi lutkami smo udeležencem omogočili, da so spoznali celoten proces priprave lutkovne predstave - od priprave zgodbe, izdelave lutk in glasbil, do same izvedbe in promocije predstave in drugih kulturnih produktov. 

 

Humanitas aktualno

Preberi vse novice

Globalno aktualno

Preberi vse novice

Kaj lahko narediš ti?

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ali kako drugače podprli naše delo.0,5 % dohodnine Finančna in materialna pomoč Članstvo v društvu