Refugees Welcome
123
En svet

Globalno učenje in Hiša svetov

Opis projekta

Društvo Humanitas v sodelovanju z slovenskim partnerjem projekta ZSKSS (Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov) izvaja projekt "Skavtinje in skavti razmišljamo globalno!" (Scouting our way towards active global citizenship in EYD 2015) and beyond. Nosilec projekta je čekša nevladna organizacija NaZemi.

 

Namen projekta, v katerega so vključene partnerske organizacije iz sedmih evropskih držav, je vključevanje vsebin globalnega učenja (GU) v aktivnosti skavtskih organizacij na lokalni, nacionalni, evropski in globalni ravni. S projektom, v katerem sodelujejo nevladne organizacije, ki delujejo na področju GU, in skavtske organizacije, skavte spodbujamo h kritičnemu razmišljanju in razumevanju globalne soodvisnosti in povezanosti ter krepimo njihova prizadevanja za odpravo revščine in neenakosti po svetu.
Projekt poteka med letoma 2015 in 2017 ter je sofinanciran s strani Evropske komisije.


 

   


Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske unije in Ministrstva za zunanje zadeve RS. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije ter drugih financerjev.

Humanitas aktualno

Preberi vse novice

Globalno aktualno

Preberi vse novice

Kaj lahko narediš ti?

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ali kako drugače podprli naše delo.0,5 % dohodnine Finančna in materialna pomoč Članstvo v društvu