Refugees Welcome
1234
Pravična trgovina - potisk blaga

Mi beremo

Humanopis - glasilo društva Humanitas

Humanopis 2015
V letu 2015 smo obeležili 15. obletnico delovanja društva! V novi številki si lahko preberete več o aktivnostih, ki smo jih pripravili ob tej priložnosti, med drugim tudi o obisku predstavnikov botrstva iz Kenije in Gane v Sloveniji ter o tem, zakaj menimo, da moramo z našim delom nujno nadaljevati.Humanopis 2013
Članki, ki so zajeti v tej številki, ponujajo vpogled v širok spekter dejavnosti društva v letu 2013, opisane pa so tudi aktivnosti, ki jih bo društvo izvajalo v letu 2014. Med drugim si lahko preberete članek o Palestini, gunijih, pravični trgovini ter obisku zimbabvejskega pisatelja Tendaija Huchuja.


Humanopis 2012
Najobsežnejši Humanopis doslej poleg pregleda aktivnosti ponuja razmisleke o podnebnih spremembah, pravični trgovini in globalnem učenju. Preberete pa si lahko tudi zgodbe naših članov in prostovoljcev, ki so odpotovali na Haiti, v Burkino Faso in Kenijo ter ne nazadnje izkušnje Italijanke, ki je na društvu opravljala pripravništvo.


Humanopis 2009
Zakaj je pomembno branje? Kakšna je afriška kuhinja in kaj iz njihovega jedilnika si lahko pripravite doma? Kakšne posledice ima lahko trgovanje z vodo? Odgovore na ta vprašanja lahko najdete v tretji številki Humanopisa.


Humanopis 2007
Je Afrika res le revščina? Zakaj stereotip, ki ga je še vedno mogoče slišati, ne drži, si lahko preberete v Humanopisu iz leta 2007. V njem so opisane tudi aktivnosti, ki jih je društvo izvajalo v letu 2006 in v začetku leta 2007 - delavnice o globalnem učenju, poulična akcija Šola pod soncem, botrstvo, mladinski center v Burkini Faso in še in še.


Humanopis 2005
V prvi številki glasila društva Humanitas si lahko preberete vse o začetkih prve in trenutno edine pravične trgovine v Sloveniji 3Muhe in Hiše svetov, specializirane knjižnice za globalno učenje. Za popotniške duše smo poskrbeli s člankoma o popotovanju od Ljubljane do Dakarja ter o deželi manga - Ugandi. Prijetno branje!